Lontoon akvaario

London Aquarium

Harvat varmaan tuntevat Lontoon akvaariota, London Aquariumia, mutta se on etenkin lasten mieleinen nähtävyys. Thames-joen eteläisellä rannalla nököttävän mahtipontisen, entisen kaupungintalon tiloissa sijaitseva akvaario löytyy läheltä London Eye -maailmanpyörää. Kyseessä on yksi Lontoon vetonauloista, jossa vierailee yli miljoona ihmistä vuosittain.

Vuonna 1997 avattu ja viralliselta nimeltään Sea Life London Aquarium esittelee meren asukkien ystäville noin 500 eri lajia eri puolilta kaunista planeettaamme. Ne asustavat 50 suuressa vesialtaassa, joista suurin yksittäinen on Tyynenmeren tankki. Sen vedenalaisessa maailmassa uiskentelee jopa lähes kolme metriä pitkiä kaloja, kuten haita ja rauskuja. Eksoottisia haita onkin esillä peräti 12 lajia. Mereneläviä ja koralleja pääset ihailemaan altaiden lisäksi mahtavan vedenalaisen tunnelin ansiosta. Vuodesta 2010 akvaarion vakituisiin asukkaisiin lukeutuvat myös 10 hellyttävää valkokulmapingviiniä, jotka saapuivat sinne pohjoisesta Edinburghin eläintarhasta.

London Aquarium ei ole pelkkä akvaario, vaan se toimii lisäksi opetuksen ja lisääntymisohjelmien alalla. Akvaariossa lisääntyvät niin krokotiilit, merihevoset kuin meduusatkin.

Mikäli haluat osallistua vedenalaisten ystäviesi ruokintaan, on sekin akvaariossa mahdollista. Merikilpikonnat, pelottavat hait ja heidän kumppaninsa odottavat herkkupaloja, joita voit heitellä puhe-etäisyydeltä 20 -30 minuutin ajan yhdessä hoitajan kanssa. Kokemus kuitenkin tekee kukkaroosi aikamoisen kuopan, sillä haiden ruokinta maksaa 75 £, ja merikilpikonnien 55 £. Ja jos kanttisi kestää, voit ruhtinaallista korvausta vastaan jopa sukeltaa samaan tankkiin ”verenhimoisten” haiden kanssa.

Veikeän mukava London Aquarium on avoinna päivittäin kello 10 – 19. Jos varaat liput ennakkoon netistä, saatat säästää jopa 40 %.

3 kommenttia:

 1. Juuri Lontoosta palanneena voin itsekin suositella tuota akvaariota, se oli etenkin lasten mieleen. Vedenalainen tunneli oli todella huima elämys, kun sai katsella kalojen uivan ympärillä ja pään päällä. Liput kannattaa varata netistä jo aiemmin, koska siinä säästä pitkän pennin, muuten Lontoon hinnat on aika korkeat.

  VastaaPoista
 2. Kaksijalkainen kala9. lokakuuta 2014 klo 5.15

  Ennakkovarauksella tosiaan säästää noin 20 % verran, mikä tarkoittaa keskivertoperheen kohdalla jo suurta summaa. Lontoohan ei ole mikään halpa kaupunki, joten noiden pääsymaksujen kanssa kannattaa olla fiksu, tai koettaa soluttaa ne osaksi London Passia, jos sellaisen ostaa. Itse akvaario on loistavasti toteutettu paikka, jossa tuntee olevansa itsekin jonkinlainen merenelävä.. .kaksijalan sellainen. Ne rauskut, hait ja pingviinien temput oli varsinaisia vetonauloja ja tekivät kokemuksesta ikimiúistoisen.

  VastaaPoista
 3. Aivan, viisas varaa lippunsa Lontoon suosituimpiin kohteisiin ennakkoon netistä, säästöt voivat olla todella huimia! Akvaario on sen verran erikoinen ja ainutlaatuinen lajissaan, että suosittelen siellä käyntiä, etenkin lasten riemuksi. Mikäpä sen hellyttävämpää kuin katsella veikeiden pingviinien keimailua tai haiden pelottavia leukoja? Sea Life -ketjuun kuuluvan akvaarion perusliput sain itse netistä syyskuussa 25 punnan sijaan reilulla 18 punnalla.

  VastaaPoista